hero-image

Hoe kan ik tickets voor een event verkopen online?

hero bg

Verkoop eventtickets


Je bent dus van plan een geweldig event te organiseren? Dat is...super! Misschien wil je ook online tickets verkopen voor je event. Nog beter! De grote vraag is: Hoe precies kun je online tickets verkopen voor je event?


Met Billetto, gaat het verkopen van eventtickets gemakkelijk en snel. In enkele minuten kun je al beginnen met het verkopen van tickets. Het beste van alles, het kost jouw als organisator helemaal niets.


Klaar? Laat ons uitleggen hoe je tickets voor een online event verkoopt. Het is zo gemakkelijk, dat we je het in 3 stappen kunnen laten zien…


1. Voeg de basisgegevens toe van je eventAllereest wil je de basisgegevens toevoegen. Wat is de naam van het event? Waar en wanneer vindt het plaats? Wees beschrijvend, maar probeer lange omschrijvingen te verkopen. Het online concentratievermogen van mensen is erg kort.


2. Kies jouw ticketsNu is het tijd om te kiezen welke ticketsoorten je voor je event wilt aanbieden. Hier volgt een kort overzicht:


  • Betaald ticket: Dit is je standaard ticketsoort. Je gasten ontvangen het ticket in PDF of direct in de gratis mobiele app. De details van je gasten verschijnen in je gastenlijst.
  • Donatie: Geef je gasten de optie om een donatie te doen, welk bedrag ze ook willen doneren – het is mogelijk.
  • Aanmelden: Hiermee kun je jouw gasten zich laten aanmelden zonder tickets te genereren. Dit is perfect voor het verzamelen van leads of een wachtlijst.
  • Gratis ticket: Jouw gasten zullen niets betalen, maar ontvangen een ticket om te printen of te laten zien in de Billetto app.
  • Voucher: Wanneer je bijvoorbeeld drink en eet vouchers verkoopt die je gasten kunnen gebruiken tijdens het event.
  • Merchandise: Verkoop T-shirts, badges, of iets anders voorafgaand aan het event. Vertel gasten hoe en waar ze hun merchandise kunnen ophalen wanneer ze bij je event arriveren.
  • Box office collectie: Verkoop je liever fysieke tickets? Geen probleem. Verkoop online tickets voor je event en vertel je gasten waar ze het papieren kaartje kunnen ophalen.

Jij kiest hoeveel tickets je per ticketsoort wilt verkopen en voor welke prijs. En ja, je kunt zoveel verschillende ticketsoorten en zoveel tickets als je wilt verkopen voor elk event.

3. Kies een geweldige afbeeldingEen foto zegt meer dan duizend woorden. Nergens is dat meer de waarheid dan online. Kies een relevante, opvallende afbeelding die de sfeer van je event weergeeft. Als je een talentvolle grafische designer kent, zorg er dan voor dat er een unieke en veel zeggende event afbeelding wordt ontworpen voor je event.


Dat is al wat je hoeft te doen! Je bent nu klaar om tickets te verkopen voor jouw online event, je hoeft alleen nog even je event te delen.


pattern

Wil je het proberen?


Ben je klaar om jouw online ticketverkoop te starten? Je kunt al binnen enkele minuten tickets verkopen.